Na het kennismakingsgesprek en overleg of de behandeling mogelijk en zinvol is, leg ik uit wat ik ga doen.

De behandeling
Ik begin met een aantal spiertesten uit te voeren om blokkades op te sporen. Dit kost geen inspanning u kunt hierbij op de behandeltafel blijven liggen. Vervolgens kijk ik naar zichtbare afwijkingen in houding, skelet en beweging.

Is er correctie nodig, dan gebeurt dit met behulp van een milde gewrichtscorrectietechniek (Dorn) zodat het lichaam zijn meest oorspronkelijke houding weer aan kan nemen. Doordat het lichaam vaak een tijd in de verkeerde stand heeft gestaan is een deel van de spieren verkrampt geraakt. De kleine lokale verkrampingen worden spierknopen genoemd. De spierknopen (triggerpoints) die zijn ontstaan , worden met triggerpoint therapie behandeld. Als afsluiting wordt de nek en/of schouder gemasseerd zodat het lichaam uiteindelijk in balans en ontspannen is.

Na de behandeling
Na de eerste behandeling wordt op korte termijn een vervolgafspraak gemaakt ter controle en eventueel weer ter correctie. Vaak zijn maar enkele behandelingen nodig voor een blijvend goed resultaat. Soms is het nodig dat u regelmatig terug blijft komen voor een correctie.